Welcome

PERHATIAN!!

BUAT MASA INI PERKHIDMATAN SAYA TERPAKSA DIHENTIKAN SEKETIKA KERANA KINI SAYA TELAH BEKERJA DI SEMENANJUNG..TAK DAPAT NAK HANDLE PELANGGAN YANG INGIN KE SABAH...INSHAALLAH SERVIS INI MUNGKIN AKAN DISAMBUNG BALIK JIKA ADIK SAYA BERSEDIA UNTUK HANDLE PELANGGAN YANG DATANG BERCUTI KE SABAH..

CUMA JIKA ADA PERTANYAAN BERKAITAN NEGERI KELAHIRAN SAYA INI BOLEHLAH CONTACT SAYA TERUS..SAYA AKAN CUBA BANTU SEKADAR YANG MAMPU..TQ..!!

PULAU SIPADAN DI SEMPORNA SABAH



Salam buat semua..



Kali ini, saya ingin menceritakan tentang Pulau Sipadan pula, yang mana lokasi pulau ini adalah berhampiran Semporna, Sabah. Pulau ini adalah sebuah pulau yang amat cantik dan indah. Memang amat sesuai kepada sesiapa yang ingin mencari ketenangan dari kesibukan kota. Untuk pengetahuan juga, Pulau Sipadan merupakan satu-satunya pulau samudera di Malaysia daripada batu kapur dengan ketinggian 600 meter dari paras air.



Selain itu juga, Pulau Sipadan pernah tersenarai antara 77 bentuk muka bumi yang ajaib dan terbaik dunia. Tidak hairanlah, para peminat scuba diving dari seluruh pelosok dunia sanggup datang ke pulau ini untuk menerokai apa yang ada di sebalik pulau ini.



Salah satu tarikan yang membuat para pelancong mengunjungi pulau ini adalah  kerana alam bawah laut pulau ini memberi kepuasan kepada para penyelam. Pemandangan yang penuh dengan kehidupan laut seperti barracuda, penyu,ikan dan sebagainya. Di tambah lagi dengan warna-warna yang banyak dan bertukar ganti, birai, celah, batu rungkupan, gua besar dan cerombong yang menegak di bawah air yang dibentuk oleh pelbagai karang pasti akan memberi kepuasan kepada para penyelam yang ingin menikmati tempat selam yang menyeronokkan dan menarik  di dunia.



Untuk sampai ke pulau ini, senang sahaja.. jika anda dari semenanjung, anda boleh mengambil penerbangan dari KLIA atau LCCT terus ke Tawau, Sabah. Dari Tawau, anda boleh menyewa van atau teksi untuk menuju ke Semporna dan seterusnya menaiki bot untuk sampai ke Pulau Sipadan yang terletak berhampiran daerah Semporna ini. 

Sekiranya anda berminat untuk berkunjung ke pulau ini, boleh hubungi saya untuk mendapatkan harga pakej percutian ke Pulau Sipadan..
113 Responses
  1. Banin Says:

    boleh email sy pakej sipadan 3d2n

    untuk 4-6pax

    singlelili08@yahoo.com


  2. mekom..bole sya tahu pakej penginapan..


  3. Email sy pakej penginapan n aktiviti lutfiariffin@gmail.com


  4. Email sy pakej penginapan n aktiviti lutfiariffin@gmail.com


  5. salam,
    boleh emelkan saya pakej 3hr 2mlm di pulau sipadan...
    zilfirhani@gmail.com


  6. Hi, boleh bg details package 3 ary 2 mlm / 4 ary 3 mlm utk 2 orang???
    nlyanairwan@gmail.com
    Thanks.. :)


  7. hai ..boleh email kat saya nor_dila28@yahoo.com bagi 3 hr 2 mlm di pulau sipadan bagi 6 dewasa ...3 kanak2
    tq


  8. Ifa Says:

    slm..tolg emel kat sy pakej pulau sipadan beserta aktiviti bg 2 org, 3H 2M.. muzdaliffah_88@yahoo.com


  9. shue Says:
    Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

  10. shue Says:

    berapa pakej utk 2 org selama 3hari 2 mlm berserta dgn aktiviti.
    Sila email saya di raupys87@gmail.com




  11. salam..tolg emel kat sy pakej pulau sipadan beserta aktiviti bg 5 org, 3H 2M...
    nfmik25@gmail.com


  12. Lily Litto Says:

    salam... tlg email kan pada saye juge, 3hr 2mlm lilylitto@yahoo.com

    Thank you :)


  13. Master Chord Says:

    Salam... saya ingin mengetahui pakej apakah yang disediakan untuk bercuti di sana... tolong email kn detail...
    fumakiller@gmail.com


  14. mya myra Says:

    salam

    boleh email pada saya pakej untuk bagpacker if pegi seorang@2oramg..tq

    email: itawarima@gmail.com


  15. Salam
    boleh email kepada saya pakej untuk dua orang . tq

    email: mashitah88@yahoo.com


  16. Salam..

    Boleh email kepada saya pakej untuk dua orang . tq

    email: mohdshafiez@yahoo.com.my


  17. moschia Says:

    Salam. Blh emel sy pakej. sy sgt bminat nak pegi. Emel sy princessamir@gmail.com


  18. aliza fuad Says:

    Boleh email sy pakej untuk 3h2m untuk 2dewasa 3 kank2


  19. Zam_DC Says:

    Plz email sy zam_dc@yahoo.com
    Interested nk round2 & join aktiviti di Sipadan, Mabul & Mataking...We all 3 org, stay 2 nite di Semporna....tq...


  20. Zahra Siapat Says:

    emailkan saya pakej untuk dua orang
    azzahamid@gmail.com


  21. zizziou Says:

    salam,
    boleh emelkan saya pakej 4hr 3mlm di pulau sipadan...
    ariff.azizi@gmail.com


  22. jama1984 Says:

    boleh emailkan sy pakej 3 h2mlm
    lieya84joe@yahoo.com


  23. Rose Azaki Says:

    Boleh emailkan sy pakej 3D2N & 4D3N utk 4-6 pax @ roseninordin@gmail.com....Tqvm


  24. Tna Ong Says:

    blh emailkan sy 3D2N @ 2D1N...UTk 10-12 pax a_gurl26@yahoo.com..tq


  25. blh emailkn sy pakej 4h3m utk 2 org (pakej bulan madu) qaramie@yahoo.co.uk

    TQ


  26. Glaksa Says:

    Hi. Bole email pd sy pakej 3d2n to abg.affendi@gmail.com


  27. ima Says:

    hai..boleh emel pada sy pakej 3hr 2m....utk 4org...
    emeil:ima_1505@yahoo.com
    tq..


  28. ima Says:

    hai..boleh emel pada sy pakej 3hr 2m....utk 4org...
    emeil:ima_1505@yahoo.com
    tq..


  29. john rambo Says:

    5-3-13 sy nk blk kg sudah..saya orang kunak bro nk tanya ny..ada x pakej 2 hari 1 mlm?..
    kalo ada nanti email sy segera ok johnrambo066@gmail.com atau sms or call 0172462224..


  30. AKmedO Says:

    .boleh emel pada sy pakej 3hr 2m....
    emeil: hpalawow@gmail.com

    tq..


  31. Tlg email sy utk pakej honeymoon.
    noriranasuhaimi@yahoo.com
    Thanks.


  32. kavitha Says:

    boleh email di kavinisha_79@yahoo.com pakej 3hr/2mlm & 4hr/3mlm for 2 dewasa dan kanak 5 thn


  33. hanyz Alias Says:

    Hye!! Bole email pakej. For two person. 3d 2n or 4d 3n. Email ye ke hanyhydrilla@yahoo.com.my. Thx


  34. Florentina Says:

    Hi,

    Boleh tolong emailkan saya pakej 4d 3n tak. imflorentina@gmail.com

    Thank you


  35. army4war Says:

    army@backpackers.my

    Saya nak pekej untik 4 org.. tq...


  36. Hi.. Saya berminat untuk pakej 3 hari 2 malam untuk 2-3 org. Mohon email saya di me_manarina@yahoo.com.


    Terima kasih


  37. Nurul Says:

    Boleh emailkan sye pakej pulau sipadan 3h2m utk 3org.. Shidarissa@gmail.com


  38. aimaanna Says:

    Hai boleh emelkan saya ttg budget package for 5person, 4hari 3malam. nooraimanmohammad@hotmail.com


  39. DynFer Says:

    salam..bg details.. 3D2N mabul.. 2-4 orang.. tq


  40. DynFer Says:

    salam..bg details.. 3D2N mabul.. 2-4 orang.. tq
    fera_e91@yahoo.com


  41. ain matilda Says:

    email sy pakej 3D 2N, 4D 3N
    norain.hashim@venture.com.sg


  42. ain matilda Says:

    email sy pakej 3D 2N, 4D 3N
    norain.hashim@venture.com.sg


  43. ain matilda Says:

    email sy pakej 3D 2N, 4D 3N
    norain.hashim@venture.com.sg


  44. Email kan saya pakej honeymoon + tentatif program + tempat menginap.
    Yatie8286@gmail.com


  45. Email kan saya pakej honeymoon + tentatif program + tempat menginap.
    Yatie8286@gmail.com


  46. Boleh e mail pakej utk 6 orang tidak termasuk kanak2 berumur 2 tahun.serta aktiviti di sana untuk 4D2N.




  47. sazwani musa Says:

    email saya, pakej 3D2N termasuk aktivti untuk 4 dewasa n seorang baby??


  48. Xierra Zira Says:

    Email kan saya pakej honeymoon + tentatif program + tempat menginap
    xierra.2110@gmail.com


  49. Merry Anne Says:

    bleh emailkn sa pakej 3d2n utk 2 org. cuti rya sa mo p sna,tq. merryanne90@gmail.com


  50. Wahida Says:

    boleh emailkan saya pakej penginapan utk 3 days 2 nights x? bulan november boleh pergi ke d sana?

    wahidashukeri@gmail.com


  51. arissa nur Says:

    tlg emelkan sy pakej percutian 3h2mlm utk 2dewasa and 1child(2yrs).plan nak g feb2014 . rissaarshad@gmail.com


  52. Me anum Says:

    Salam

    Boleh emailkan pakej ke percutian 3h2mlm utk 6 dewasa 3 kanak2 ke pulau manukan, mamutik, sapi dan kalau sempat ke sipadan. email fhmh_2012@yahoo.com

    tq


  53. Hi....tlg emailkn pakej ke sipadan dan mabul ke aziahm.ali@gmail.com

    Thanks...


  54. email pakej 3 hari 2 malam di pulau sipadan putri2390@yahoo.com.my


  55. email pakej 3 hari 2 malam di pulau sipadan putri2390@yahoo.com.my


  56. din lipat Says:

    Assalammualaikum n slamat hari raya..bley Email sy pakej 3 hari 2mlm di pulau sipadan x??..
    deandin@rocketmail.com...


  57. bley email sy pkej 4hr 3mlm di pulau sipadan,,,
    pabol93@gmail.com


  58. BeE~BiE Says:

    Mcm mne pakej utk 2d1n utk 3 org?

    Ka2shibee@yahoo.com


  59. fadzlie r Says:

    Salam bley emel kt sy x pakej 3hr2mlm..n aktiviti yg best kt sna..utk 2org.. Fadzlier@gmail.com


  60. hatif iezyan Says:

    Salam. emailkan saya pakej hanimun 3hari 2mlm..
    hatiezyan@gmail.com

    terima kasih


  61. hanisah Says:
    Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

  62. hanisah Says:

    Boleh email sy pkej honeymoon utk 2 org.. Bln feb 2014 email : funny_marz03@yahoo.com


  63. Sue Harry Says:

    Assalammualaikum. . . Bleh x email kan pada saya harga hotel atau chalet. . . Sebb thn depan blan 3 2014 saya dan family dalam 12orng akan kesana . . . Tiket kami dah beli tapi masalah sekarang tempat penginapan di pulau tersebut. ,. . Email : sueharry79@gmail.com


  64. Interesting..Minta tolong emailkn pd sy pakej 3D2N & 4D3N..di shamimijksb@gmail.com


  65. Interesting..Minta tolong emailkn pd sy pakej 3D2N & 4D3N..di shamimijksb@gmail.com


  66. Interesting..Minta tolong emailkn pd sy pakej 3D2N & 4D3N..di shamimijksb@gmail.com


  67. Interesting..Minta tolong emailkn pd sy pakej 3D2N & 4D3N..di shamimijksb@gmail.com


  68. Interesting..Minta tolong emailkn pd sy pakej 3D2N & 4D3N..di shamimijksb@gmail.com


  69. Interesting..Minta tolong emailkn pd sy pakej 3D2N & 4D3N..di shamimijksb@gmail.com


  70. Eyza Nafyza Says:

    as salam... Bole tlg email kn pakej 4D3N ... Di mickey_eyza@yahoo.com


  71. Eyza Nafyza Says:

    as salam... Bole tlg email kn pakej 4D3N ... Di mickey_eyza@yahoo.com


  72. antibiotics Says:

    boleh email package 4D3N di pulau simpadan
    arrizan@gmail.com


  73. adibah ain Says:

    boleh tlg email pakej 4D3N utk 6 dewasa


  74. Boleh tlg email pakej with the activity plus penginapan for two.

    drarifahj@gmail.com


  75. Boleh tlg email pakej with the activity plus penginapan for two.

    drarifahj@gmail.com


  76. afiq Says:

    tlg email pakej plus activity and penginapan for two.

    afiqsallehuddin@gmail.com


  77. Akma Azwanie Says:

    sy ingin tahu pakej 3H 2M untok 6 dewasa 1 kanak2.. RM?? dan nak tahu detail tentang pakej selama 3 hari.. Nurakmar.azwanie88@gmail.com tq..


  78. Akma Azwanie Says:

    sy ingin tahu pakej 3H 2M untok 6 dewasa 1 kanak2.. RM?? dan nak tahu detail tentang pakej selama 3 hari.. Nurakmar.azwanie88@gmail.com tq..


  79. F U S S Y Says:

    email kan saya pakej-pakej di sabah dalina0126@gmail.com


  80. mirna risa Says:

    salam....boleh emailkan saya pakej2 ke sabah...dari chalet sampai lah ke snorkling..terima kasih. ( mirnarisa@gmail.com )


  81. email saya pakej penginapan untuk 4h 3m 2 orang. meezebaik@gmail.com


  82. Miz Sharmia Says:

    Salam.tlg email pakej 3h2m utk 4 org. sharmiazara@gmail.com


  83. Miz Sharmia Says:

    Salam.tlg email pakej 3h2m utk 4 org. sharmiazara@gmail.com


  84. rafiq rafie Says:

    Salam tolong emailkan package 4h 3m 5org. rafstheboyz@gmail.com


  85. kecik benor Says:

    Email kn package. ..
    kecikben@gmail.com


  86. kecik benor Says:

    Email kn package. ..
    kecikben@gmail.com


  87. syafiyah Says:

    Emailkn package and activities utk 2 org..sya_y2k13@yahoo.com


  88. syafiyah Says:

    Emailkn package and activities utk 2 org..sya_y2k13@yahoo.com


  89. Boleh email ke 89 adawiahrabiatul@gmail.com pakej ke sabah bagaimana sekiranya sy nk tau lbh lnjut


  90. Boleh email ke 89 adawiahrabiatul@gmail.com pakej ke sabah bagaimana sekiranya sy nk tau lbh lnjut


  91. Emelkan nasyitahfarhanah@gmail.com


  92. Emelkan nasyitahfarhanah@gmail.com


  93. Blh email kan sy pakej bulan madu di pulau sipadan ikhramyn87@gmail.com


  94. Blh email kan sy pakej bulan madu di pulau sipadan ikhramyn87@gmail.com


  95. hazwan@joe Says:

    Hi, boleh bg details package 3 ary 2 mlm / 4 ary 3 mlm utk 4-6 org???
    hwan540@gmail.com
    Thanks.. :)


  96. zaim606 Says:

    Hi. Bole email pd sy pakej to zaim606@gmail.com


  97. fahmy Says:

    boleh email pakej perkhidmatan bot ke pulau kapalai / mabul / sipadan ( faridzul_fahmy@yahoo.com.my )


  98. Emailkan sy pakej 3d2n ke gebuu_08@yahoo.com minimum 2 org


  99. Tolong bagi pakej ke sipadan 4d3m utk 2 org nila_utama85@yahoo.com


  100. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.


  101. emailkan saya pakej pulau sipadan utk 4-6pax
    syafiqayub@gmail.com


  102. Ayumi Halid Says:

    Hi...emailkm sy pakej 5 pax utk 3d2n to ayuhalid22@gmail.com..tq


  103. Ayumi Halid Says:

    Hi...emailkm sy pakej 5 pax utk 3d2n to ayuhalid22@gmail.com..tq


  104. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

  105. Salam, emailkan saya harga penginapan & transport utk ke pulau sipadan..4pax, 3d2n, tq


  106. Salam, emailkan saya harga penginapan & transport utk ke pulau sipadan..4pax, 3d2n, tq


  107. donald didie Says:

    tolong emel saya donalddidie@gmail.com untuk pakej 3h2m 4pax


  108. eykin othman Says:

    Email saya pakej 3d2n 4pax
    eykinothman@gmail.com


  109. Nurul Ania Says:

    Tlng emailkn pakej utk 5pax 3d2n
    Nurul.ania90@gmail.com
    TQ


  110. Emailkan pakej 2d1n faten2302@gmail.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...